blogs
8 augustus, 2023

Checklist: Zo verbeter je de akoestiek in huis

Checklist: Zo verbeter je de akoestiek in huis


Heb je last van galmen in huis of dringt het geluid van de tv door in elke kamer? Dat kan behoorlijk storend zijn. Grote kans dat de oorzaak van dit probleem te vinden is in de ‘harde’ elementen van je woning, zoals gestuukte wanden, harde vloeren en zelfs je raamdecoratie. Gelukkig kun je de akoestiek in huis eenvoudig verbeteren met behulp van deze handige checklist! Dus zeg gedag tegen die hinderlijke galm en lawaaiige ruimte en geniet weer optimaal van een rustig en comfortabel huis.

foto-7.png

 

Tip 1: Kies de juiste raambekleding 

Na een lange dag werken, is er niets fijner dan thuiskomen in een oase van rust. Een plek waar je kunt ontspannen en alle stress van je af kunt laten glijden. Maar wat als je constant wordt blootgesteld aan storende geluiden van buitenaf? Gelukkig is er een oplossing: investeer in ‘zachte’ raamdecoratie zoals gordijnen, vouwgordijnen, Duette®, plissé of Silhouette® Shades. Stoffen raamdecoratie absorberen geluid goed. Hoe dikker de stof, hoe beter! Voor shades geldt dat de ‘harmonica’ vouw de weerkaatsing van het geluid afbreken en daardoor de akoestiek verbeteren. Er is genoeg keuze in mooie raamdecoratie die past bij jouw woonstijl. We vertellen je graag over de eigenschappen en voordelen.

 

foto-2.png

 

Tip 2: Stilte en comfort onder je voeten

Stel je voor dat je door je huis loopt op een zachte, veerkrachtige vloerbedekking. Het geluid van je voetstappen wordt gedempt en verzacht, waardoor je huis stil en comfortabel aanvoelt. Een kamerbreed tapijt of een vloerkleed zorgen voor dit effect en zijn dus ideaal voor het verbeteren van de akoestiek in huis. De stilstaande lucht tussen het vloerkleed zorgt voor een goede isolatie en geluiddemping. Een goede toevoeging dus voor een rustige en comfortabele ambiance.

 

foto-3.png

 

En laten we de trap niet vergeten! Ook daar kan de akoestiek een rol spelen. Met een traploper of trapbekleding verminder je contactgeluid en kun je stil naar boven of beneden sluipen.

 

Tip 3: Wandbekleding voor een betere akoestiek

Overweeg zeker ook wandbekleding in de ruimte. Behang is niet alleen prachtig, je pakt ook de akoestiekproblemen aan. Vooral dikker behang en reliëfpatronen absorberen het geluid en voorkomen ongewenste echo's in de ruimte.

 

foto4.png

 

Tip 4: Planten in huis

Heb je ooit gemerkt hoe rustgevend een groene omgeving is? Dit heeft niet alleen te maken met de esthetische waarde van planten, maar ook met hun vermogen om geluid te dempen. Planten hebben een natuurlijk absorberend effect op geluidsgolven, waardoor het geluid wordt geabsorbeerd.

Verbeter de akoestiek in huis en creëer een oase van rust en stilte in je eigen omgeving. Of je nu op zoek bent naar inspiratie of interieuradvies: wij zorgen voor een persoonlijke aanpak. Bezoek onze winkel voor een uitgebreide selectie aan mogelijkheden en laat je verrassen door de verschillende opties om jouw interieur te optimaliseren.

 

foto-6.png

 

Kom langs in de winkel voor inspiratie of plan direct een interieuradvies in. Op deze pagina lees je alvast meer over de themaweken Spelen met geluid.