Wat is het verschil tussen een parketvloer en PVC-vloer?

Kies je voor een parketvloer of een PVC-vloer in je woning? Er zijn verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden in het maken van een keuze. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje. We helpen je graag bij het maken ...
Lees meer
    terug naar vorige pagina

Materiaalverschil

Materiaalverschil

Materiaalverschil tussen parketvloer en PVC-vloer

Voor parketvloeren worden verschillende soorten hout gebruikt, in Nederland is de Frans Eiken erg populair. De samenstelling van een PVC-vloer is (voornamelijk) kunststof, maar de huidige dessins en structuren zijn haast niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Echter heeft een houten vloer de eigenschap om uit te zetten en te verkleuren, omdat het een natuurproduct is. Kunststof heeft deze eigenschappen in mindere mate, waardoor PVC-vloeren een langere levensduur hebben en tevens onderhoudsvriendelijk zijn.

Prijsverschil

Prijsverschil

Prijsverschil tussen parketvloer en PVC-vloer

Een parketvloer vergt meer onderhoud. Vocht of vlekken trekken in hout wanneer ze niet snel verwijderd worden. Daarnaast is het nodig om de vloer eens in de zoveel tijd te behandelen. Op PVC hebben vocht en vuil minder invloed. Stofzuigen en dweilen is voor een PVC vloer genoeg. 

Onderhoudverschil

Onderhoudverschil

Onderhoudsverschil tussen parketvloer en PVC-vloer

Een parketvloer vergt onderhoud. Vocht of vlekken trekken in hout wanneer ze niet snel verwijderd worden en daarnaast is het nodig om de vloer eens in de zoveel tijd te behandelen. Een PVC-vloer is gemakkelijk te onderhouden met een dweil, stofzuiger of bezem en heeft verder geen bijzonder onderhoud nodig.

Montageverschil

Montageverschil

Montageverschil tussen parketvloer en PVC-vloer

Het is niet aan te raden om een parketvloer zelf te monteren, dit kun je beter overlaten aan een professional. Bij PVC-vloeren heb je de keuze uit de zogenaamde klik variant en de gelijmde variant. Indien je kiest voor de klik variant is het mogelijk om de vloer zelf te leggen, maar een PVC-vloer vraagt te allen tijde om een zeer gladde ondergrond, de vloer zal dus eerst geëgaliseerd moeten worden. Dit kun je het beste door een professional laten doen. Je kunt ook kiezen voor de gelijmde variant, waarbij wij altijd adviseren om dit door een van onze professionals te laten doen, het is een lastige klus! Een gelijmde variant voelt vaak gladder aan en is een stuk stiller dan de klik variant. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Geluidsverschil

Geluidsverschil

Geluidsverschil tussen parketvloer en PVC-vloer

Een parketvloer is gehoriger dan een PVC-vloer. Een verlijmde PVC-vloer is zelfs helemaal stil. In een appartement mag een PVC-vloer met een goede ondervloer ook worden gelegd, parket vaak niet omdat dit vrijwel altijd boven de geluidsnorm van 10dB uitkomt.

Niet gevonden wat je zocht?

Algemeen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog personlijk via de e-mail.

 

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist