Woontrend:rondevormen

Ronde, organische vormen in het interieur zien we steeds vaker. Het is rond wat de klok slaat in 2019. Een ronde eetkamertafel, een rond vloerkleed, ronde spiegels, ronde salontafels, ronde kussens, een ronde poef… Deze trend is niet zo ingewikkeld, als het maar rond is!

Doorbreek rechte lijnen in je interieur

Met een rond woonitem doorbreek je de vele vaak rechte, strakke lijnen in de woonruimte. Daarnaast zorgen ronde vormen voor een speels effect. Combineer ronde en rechte vormen met elkaar om een mooie balans in het interieur te creëren. Hang bijvoorbeeld een ronde spiegel boven een strak dressoir om het geheel wat speelser te maken.

Wil je een groots gebaar maken? Herhaal ronde vormen op verschillende plekken in huis!

Gezellig tafelen aan een ronde eettafel

Een ronde eettafel neemt minder ruimte in dan een rechte tafel, zonder dat in hoeft te leveren op het aantal zitplekken. Een ronde eettafel is ook erg gezellig: je kunt iedereen goed aankijken tijdens het eten. Met een rond vloerkleed versterk je het effect van een ronde eettafel nog eens. Denk bij een ronde tafel ook eens aan bijzettafeltjes in de zithoek. Speel met verschillende soorten en hoogten voor een verrassend speels effect in je interieur.

Rond vloerkleed

Een rond vloerkleed staat heel sfeervol in je interieur en is heel geschikt om de strakke lijnen van een woonruimte zachter en vriendelijker te maken. In onze collectie vind je verschillende ronde vloerkleden die er bij jou thuis een sfeervol geheel van kunnen maken. Ben je op zoek naar een specifieke kleur? Kom gerust eens kijken. Van elk tapijt kunnen we voor jou een vloerkleed op maat maken, ook een rond vloerkleed!

Hebben we je geïnspireerd met deze woontrend? Bekijk de andere woontrends voor 2019 in dit blog of kom langs in onze winkel voor meer inspiratie en woontrends! Heb je specifieke vragen over de inrichting van jouw huis of wil je interieuradvies? We helpen je graag! Maak alvast een afspraak.