Alles over deeindeloze mogelijkheden vantapijt

Zacht, comfortabel, stil en knus. Zomaar wat positieve kenmerken van tapijt. En er zijn genoeg andere redenen om te kiezen voor tapijt op de vloer, in dit blog zetten we ze graag voor je op een rijtje en inspireren we je met mooie toepassingen om je de eindeloze mogelijkheden van tapijt te laten zien.

De voordelen van tapijt op de vloer

Tapijt in huis kent vele voordelen! Zo voelt tapijt door de structuur altijd comfortabel en zacht aan, helpt tapijt de akoestiek in huis te verbeteren en is tapijt veilig en zeer slijtvast. Daarnaast werkt tapijt werkt ook warmte-isolerend. Hiermee bespaart je energie (gemiddeld 4 tot 5%, in een strenge winter zelfs 10%!). Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf terug! Een ander voordeel van tapijt is dat het stof vasthoudt. Stof blijft dus niet in de kamer dwarrelen maar wordt opgenomen in de vloer. Kortom, een vloer met een veelzijdigheid aan voordelen!

Ondanks dat mensen vaak anders denken, is tapijt een goede keuze wanneer je stof (en huisstofmijt) in huis tot een minimum wilt beperken. De textuur van een zachte vloerbedekking zorgt ervoor dat stof(deeltjes) worden vastgehouden. Hierdoor blijven ze niet in de lucht hangen en worden ze minder ingeademd. Het stof dat zich in het tapijt verzameld heeft zuig je met de stofzuiger gemakkelijk op. Een stofallergie hoeft dus geen belemmering te zijn om te kiezen voor tapijt. Dat tapijt astma zou veroorzaken is een misvatting. Vele onderzoeken tonen aan dat er geen verband is tussen astma en tapijt. Het Duitse astmafonds heeft zelfs vastgesteld dat tapijt stof beter vasthoudt en de lucht boven tapijt schoner is waardoor je minder zwevend stof inademt.

Een kleurrijke vloer met tapijt

Geen enkele andere vloer biedt zoveel mogelijkheden als tapijt. Je kunt kiezen uit oneindig veel kleuren, structuren en dessins. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om tapijt in elk patroon of in een combinatie van structuren, kleuren en dessins te laten leggen.

De structuur van tapijt bepaalt in grote mate de uitstraling. Kies je voor een strakke bouclé of juist voor een warrig hoogpolig tapijt? In de winkel kunnen we met behulp van allerlei stalen het verschil laten zien én vooral voelen! Zo kun je zelf ontdekken wat je mooi vindt. Wij adviseren je dan graag welke structuur het best bij jouw woonsituatie past!

Tapijt (laten) leggen

Na de aanschaf van je nieuwe tapijt kun je ervoor kiezen de vloer zelf te leggen. Voor kleine ruimtes kan dan prima, maar is het oppervlak groter dan 30 m2, dan raden we je aan om de vloer door een van onze stoffeerders te laten leggen. Hierover adviseren wij je graag in de winkel. We bespreken dan ook een passende ondervloer voor jouw woonsituatie en kunnen tevens een vloerinspectie voor je uitvoeren.

Ben je overtuigd van de voordelen van tapijt of benieuwd naar de mogelijkheden van tapijt voor jouw interieur? Maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies bij jou thuis of bij ons in de winkel om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.